Etusivu‎ > ‎Blogi‎ > ‎

Keikka Kauppayhtiöllä

lähettänyt Hannele Vehkaoja 16.11.2016 klo 22.13

What A Wonderful World… and what a night of good music!


Jo perinteeksi muodostunut Oukun musiikinopiskelijoiden soul- ja funk-kurssin keikka Kauppayhtiöllä veti jälleen kerran kymmenittäin ihmisiä kahvila Kauppayhtiölle. Ravintola täyttyi nopeasti yleisöstä, kun tähän mennessä seitsemättä kertaa järjestetty teemakonsertti oli alkamaisillaan.


Keikka alkoi tunnelmaa nostattavalla Donny Hathawayn The Ghetto -kappaleella, ja eteni useiden klassikoiden, kuten muiden muassa You Can’t Hurry Love ja Killing Me Softly, sekä hyvinkin tuoreen Euroviisuista tutun What’s The Pressure -biisin kautta Stevie Wonderin Superstition-hittiin, joka jätti yleisön huutamaan ‘’We want more!’’, kunnes bändi kaikkien iloksi vielä nousi lavalle vetämään yhden kappaleen.


Kappaleiden kokoonpanot vaihtelivat sujuvasti, ja jokainen biisi toi ravintolaan uuden tunnelman. Jotkut biisit nostattivat ihokarvat pystyyn, toiset käänsivät suupielet ylöspäin jalan samalla naputtaessa biisin sykkeen mukana. Jokainen kappale oli viimeistelty, ja kurssin aikana tehty työ näkyi ja kuului katsojalle.  Muusikot toivat upeasti omaa persoonaansa tulkintoihin ja tarjosivatkin yleisölle kokonaisen show’n. Ehkä parasta olikin nähdä, miten jokaisella lavalla olijalla oli aidosti hauskaa, ja keikka vedettiin rennolla ja paikoin humoristisellakin otteella. Lavalla näkyi opiskelijoita kaikilta vuosiluokilta ja soittimet vaihtelivat henkilöltä toiselle. Niin kuin bändin ohjaaja Terho Keskitapio totesikin keikan alussa, talenttia kurssin porukalta kyllä löytyi.


Oukku Music Club tarjosi soulin ja funkin välityksellä yleisölle valoisan ja lämpimän hetken keskellä marraskuun harmautta, ja monet illan kappaleista varmasti seurasivat katsojia kotiin saakka. Itse ainakin hyräilin vielä autossa Ai No Corrida-biisiä!


Jenni Korteniemi 14C

DSC_0275.jpg

Comments