Etusivu‎ > ‎Blogi‎ > ‎

Liikuntailtapäivä 7.9.2016

lähettänyt Hannele Vehkaoja 13.9.2016 klo 9.06   [ 20.9.2016 klo 7.34 päivitetty ]

Ounasvaaran lukion perinteinen liikuntailtapäivä järjestettiin jälleen keskiviikkona 7.9. Opiskelijoilla oli mahdollisuus valita mielekästä tekemistä liikunnan parissa mm. judosta jenkkifutikseen ja marjastukseen. Tapahtuma saavutti jälleen suosiota, ja toimintapaikoilla nähtiinkin paljon iloisia kasvoja!

Seikkailupuisto Huima vaikutti Julia Harjun ja Eerika Sirviön mielestä erilaiselta kokemukselta muihin lajeihin verrattuna. Huiman idea on selviytyä sekä fyysisesti että henkisesti haastavista tehtävistä, jotka sijoittuvat 3-10 metrin korkeuteen. Muutaman radan läpikäytyään tytöt toteavat, ettei kiipeily ole vielä ollut fyysisesti haastavaa, mutta hauskaa ja hieman pelottavaa senkin edestä.

Kuvassa Eerika Sirviö, Julia Harju, sekä Hannele Vehkaoja.
Jäähallilla ohjelmassa oli luistelua ja kiekkoilua ilman ohjausta. Halli täyttyi lähinnä lajien harrastajista. Sen kummempia tunnelmia oli turha kysyä - kaikki olivat uppoutuneita siihen mitä olivat tekemässä.

Kuvassa etualalla Inna Sirviö ja Elisa Pekkala, jotka edustavat Roki naisia.


Jäällä nähtiin myös taitoluistelua.Ladylinen yläkerrasta löytyy tanssin taikaa. Tankotanssitunteja järjestävä tanssikoulu Starline Cheer and Dance School sai vieraikseen useita lajia ensimmäistä kertaa kokeilevia. Taru Väisänen ja Beata Majava olivat tunnilla myös ensikertalaisia, mutta nyökyttelevät kovasti kysyessäni kiinnostaisiko lajia harrastaa jatkossakin. Tuntiin kuului alkuverryttelyt, peruspyörähdysten kuten palomiehen harjoittelua, sekä loppuvenyttelyt. Tankotanssi lajina on fyysisesti vaativaa: koko kropan lihaksia tarvitaan.


Ounashallissa päästiin jenkkifutiksen makuun. Suuri katras tyttöjä ja poikia seurasi kiinnostuneesti ohjaajaa. “Jenkkifutis on taktinen ja erittäin fyysinen laji, mutta fyysisyydestään huolimatta sopii kenelle tahansa”, toteavat lajin harrastajat Ilona Jolanki ja Aino Lepojärvi. Pelipaikkoja löytyy hitaille, nopeille, pienille ja suurille pelaajille. Tiistaisin ja torstaisin klo 20 hallissa treenaa Rovaniemi Nordmenin tytöt, jotka kaipaisivat joukkoonsa lisää innokkaita harrastajia joukkueen syntymiseksi. Kuka tahansa aiemmasta kokemuksesta riippumatta on tervetullut mukaan toimintaan.


Aino Lepojärvi ja Ilona Jolanki toivottavat kaikki tervetulleeksi jenkkifutista pelaamaan.


Kuplapalloilu on epävirallista ja hauskaa liikuntaa, jota on mahdollista harrastaa Lapin alueella ainoastaan Rovaniemellä. Oukkulaiset pojat lähtivät kokeilemaan tätä lajia ensimmäistä kertaa ja hauskaa oli jokaisella!

Veikka Poukkanen tauolla vauhdikkaan pelin jälkeen.


Jokaisena liikuntailtapäivänä keilailu on ollut suosituimpia lajeja. Nora Reku tahtoi päästä pitkästä aikaa kokeilemaan, Helmi Autti ja Noora Vanhanarkaus taas pitivät keilausta parhaana vaihtoehtona sen helppouden vuoksi.Noralta löytyy aikaisempaakin kokemusta: täyskaato jäi vain yhden keilan päähän.

Helmi Autti ja Noora VanhanarkausValkoiset pallot lentelevät Ounasvaaran kupeessa. Ensimmäistä kertaa liikuntailtapäivään osallistuvat Joonatan Helminen ja Eerik Kantola toteavat golfin olevan loistava laji jo ensimmäisellä yrittämällä. Aiemmin vain minigolfia kokeillut Tilda Hänninen on samaa mieltä, ja olisi halukas pelaamaan jatkossakin. Opiskelijat voivat tulla pelaamaan golfia lainavarusteilla kolmen euron hintaan. Laji kasvattaa jatkuvasti suosiotaan sekä nuorten että varttuneempienkin pelaajien keskuudessa. Tällä hetkellä Arctic Golf Ry:n riveihin kuuluu yli 800 harrastajaa.Lopuksi vielä kuvia marjastajien ja sienestäjien saaliista.Teksti ja kuvat: Emilia Vähäkari ja Susanna Lähde 15B
Comments