Etusivu‎ > ‎Blogi‎ > ‎

Pohjoisen Supertähdet-tapahtuma 1.12.2016

lähettänyt Hannele Vehkaoja 4.12.2016 klo 10.26   [ 11.12.2016 klo 9.25 päivitetty ]

Tämän vuoden joulukuu aloitettiinkin vähän erilaisella päivällä!


Rovaniemen Lappi Areena kuhisi täynnä eri koulujen oppilaita lumisessa säässä torstaina 1.12. , sillä Pohjoiset Supertähdet -tapahtuma oli alkamassa. Sisälle päästyään näki erilaisia kiinnostavia kojuja ja ison lavan, jolla Ilkka Halava, Anssi Tuulenmäki, Kirsi Juva ja jopa tubettaja Jaakko Parkkali kävivät keskustelemassa yleisön kanssa.


Eri aiheita, joita käytiin läpi, olivat Suomi tässä ajassa, miten pohjoinen Suomi ottaa aiempaa suuremman osan kasvusta, kokeilukulttuuri, suomalaisesta ryhmätyöstä yhdessä tekemiseen ja Jaakko kertoi tubettamisesta työnä. Jaakon sai myös tavata esiintymiseen jälkeen ja ottaa jopa kuvan hänen kanssaan.


Lavalle nousi myös Rovaniemen Nuorisovaltuuston jäsen ja yrittäjä Tuomas Notko, joka sai Nuorisotyöttömyyden ehkäisy -kunniamaininnan yritykselleen.

Tapahtuman eri kojuja pitivät yllä Suomen lennosto, erilaiset koulut ja yritykset. Kojuilla oli erilaisia esityksiä, arvontoja ja tehtäviä, joihin oppilaat saivat osallistua ja näin tutustua ammattiin tai yritykseen. Tapahtumaan osallistuneet yritykset olivat yrityksiä, jotka tekevät todella vahvasti töitä nuorten parissa, esimerkiksi palkkaamalla nuoria tai työskentelemällä nuorten hyväksi jollain muulla tavalla.


Areenalla sai joko kierrellä kojuja ja ansaita karkkia ja muita palkintoja, kuunnella luentoja tai istua katsomossa ja seurata tapahtumaa sieltä! Yksi tapahtuman hyviä puolia oli myös se, kuinka laajalle porukalle tapahtuma oli suunnattu. Tapahtumaan pystyivät osallistumaan niin peruskoulun päättävät 9.-luokkalaiset kuin toisen asteen lopettavatkin opiskelijat. Kojuista nimittäin löytyi sekä toisen asteen opiskelupaikkojen esitteleviä kojuja kuin yliopiston ja ammattikorkeakoulun kojujakin.


Luentojen lisäksi areenan täytti iloinen puheensorina ja nauru eli tapahtuma oli hyvinkin onnistunut!Teksti ja kuvat Heini Siivikko ja Kaija-Maija Viitanen AM 14b
Comments