Etusivu‎ > ‎Blogi‎ > ‎

Slush Youth ja YNS-projekti

lähettänyt Hannele Vehkaoja 18.1.2017 klo 10.37   [ 23.1.2017 klo 11.58 päivitetty ]

Slush Youth ja YNS-projekti


Joulukuussa 2016 kuusi ammattilukiolaista osallistui Helsingissä järjestettyyn Slush Youth -tapahtumaan.

http://www.slush.org/youth/


Opiskelijat ovat osallistuneet Yrityselämän nuoret sukupolvet -pilottiprojektiin, jonka puitteissa kehitetään kahdeksan digitaalista kansainvälisen liiketoiminnan kurssia toiselle asteelle. Kurssikokonaisuus tähtää globaaliin liikesivistykseen ja kaupalliseen osaamiseen. Kurssikokonaisuuden kautta nuori pääsee verkostoitumaan kansainvälisesti muiden ikäistensä kanssa muun muassa Slush Youth -tapahtumassa. Lisäksi kursseilla tarjoutuu mahdollisuus kiinnostaviin kesätyöpaikkoihin ja nuoret pääsevät tutustumaan tarkemmin kansainvälisiin jatko-opintomahdollisuuksiin.


Projektista vastaa Taloudellinen tiedotustoimisto, TAT. Kurssit toteutetaan Claned -oppimisympäristössä. Yhteistyökumppaneina toimivat Helsingin yliopisto, Suomen Pankki, SLUSH, Elinkeinoelämän Valtuuskunta EVA, Elinkeinoelämän Keskusliitto EK, Opetushallitus,HundrED, Suomen Ekonomit, Suomen Yrittäjät, Svenska folkskolans vänner, Microsoft, Lidl ja UPM. Hankkeen kummina toimii Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen. Kurssikokonaisuus on osa hallituksen Kokeileva Suomi -kärkihanketta. Kurssien pilotointiin osallistuu lv. 2016-17 Suomessa 12 lukioa, ja Ounasvaaran lukio on mukana pilotoinnissa.  Pilottiryhmänä ovat ammattilukiolaiset, jotka opiskelevat kaupan ja hallinon perustutkinnossa ja ovat valinneet siellä Yrittäjyys -koulu - kokonaisuuden.

Alla opiskelijoiden kokemuksia Slush -reissulta.

Moona Kiistala

Slush youth tapahtumassa oppilaita pitkin Suomea ja Ruotsia oli jaettu pieniin ryhmiin. Minun ryhmässäni oli mm. yksi poika Tukholmasta eikä kukaan ryhmästä tuntenut toisiaan. Päivän aikana meidän tuli suorittaa erilaisia markkinointiin ja yrittäjyyteen liittyviä haastavia tehtäviä. Kaikki tehtävät annettiin ja tehtiin englanniksi eikä päivän aikana puhuttu suomea edes syömässä.


Tehtävien lisäksi meille opetettiin uusia asioita. Opimme mm. koodaamista ja biisien tekemistä.


Englannin puhuminen oli mukavaa ja tehtävät olivat kivoja. Omaa osaamista oli jo ammattipuolelta, joten tehtävät eivät olleet liian haastavia.


Itse päätapahtumassa Slushissa kävimme pyörähtämässä illemmalla. Siellä pystyi tutustumaan uudenlaisiin yrityksiin ja mitä erikoisimpiin keksintöihin. Esimerkiksi VirtualTraveller on uudenlainen keksintö matkustaa. Lasien ja puhelimen sovelluksen avulla voi matkustaa eri puolille maapalloa.
Elina Matinlompolo

Oli erittäin hienoa että meillä oli mahdollisuus osallistua Slush tapahtumaan. Päivän aikana näki ja kuuli vaikka mitä uutta ja kiinnostavaa. Päivään sisältyi tehtävien tekoa ryhmissä sekä päätapahtumassa vapaata kiertelyä ja katselua. Ryhmät oli jaettu ihan sattumanvaraisesti ja omassa ryhmässäni ei ollut yhtään tuttua. Tehtävänannot sekä tehtävät olivat englanniksi. Mielestäni tämä oli hyvä asia sillä sai vähän haastaa itseä.


Tehtävät olivat aika helppoja sillä ammatillisella puolella olemme käyneet läpi samoja juttuja.
Jyri Törmänen

Slush tapahtuma oli mukavaa vaihtelua ammatilliselta ja lukio puolelta. Matkustimme yöjunalla helsinkiin jonka jälkeen menimme slush youth tapahtumaan. Siellä teimme markkinointiin liittyviä tehtäviä ja harjoituksia englanniksi eri oppilaiden kanssa jotka olivat tulleet eri puolelta Suomea, Norjaa ja Ruotsia. Eniten harmitti matkassa se, että slush youth tapahtuma vei liikaa aikaa jolloin itse päätapahtumallle ei jäänyt aikaa melkein yhtään. Muuten reissu oli mielenkiintoinen ja palkitseva.Ira Kirjavainen


Slush Youth -tapahtuma oli haastava, mutta kuitenkin mielenkiintoinen ja hauska. Helsinkiin matkustettiin yöjunalla ja matka meni hyvin. Kun pääsimme perille, kaikki nuoret jaettiin ryhmiin. Koko päivä työskenneltiin tuntemattomien oman ikäisten nuorten seurassa ja erilaisten tehtävien kautta tutustuttiin omaan ryhmään. Ryhmässäni oli yksi ruotsalainen, joten englannin kieltä puhuttiin koko päivän ajan. Muutenkin kaikki luennot olivat englanniksi. Aluksi tuntui haastavalta puhua englantia niin paljon, mutta puhumisen myötä siihen tottui nopeasti. Päivän aikana kävimme erilaisissa pisteissä suorittamassa tehtäviä, joissa tarvitsi yhteistyötaitoja ja täytyi haastaa itsensäkin. Tehtävät liittyivät pääosin markkinointiin ja myyntiin. Tehtävien jälkeen menimme meidän Rovaniemen porukan kanssa katsomaan päätapahtumaa Slushia, jossa olisi toki voinut olla pidempäänkin. Tapahtuma kuitenkin jäi mieleen, mutta kaikkiin pisteisiin ei millään ehtinyt tutustua. Päivän päätteeksi kävimme Helsingin keskustassa pyörähtämässä ja syömässä, jonka jälkeen taas nousimme yöjunaan kohti Rovaniemeä.
Kuvassa Slush Youth -tapahtumaan osallistuneita opiskelijoita: Ira Kirjavainen, Moona Kiistala, Elina Matinlompolo, Anni Pantsar  ja LAO:n Yrittäjyyskolun vetäjä Anne Liedes20161201_153822.jpg


Yhtenä tehtävänä oli koodata musiikkia. Kuvassa Tommi ja Moona


20161201_102621.jpg


Robotit tulevat. Kuva varsinaisesta Slush - tapahtumasta, joka järjestettiin Messukeskusksessa. Kuvassa apulaisrehtori Eija Laiho.


20161201_222649.jpg

Junamatkalla tytöt testasivat “tulevaisuuden laseja”.Comments