Etusivu‎ > ‎Blogi‎ > ‎

Vapaaehtoistyöpäivä

lähettänyt Hannele Vehkaoja 14.11.2016 klo 12.10

Vapaaehtoistyöpäivä

Viime torstaina 10.11 päivälukion kakkoset viettivät vapaaehtoistyöpäivää erilaisissa yksiköissä. Päivää saattoi viettää itse valiten joko päiväkodissa tai vanhainkodissa. Päivän ohjelma oli yksinkertainen: itse valituissa yksiköissä vietettiin aamupäivän tunnit, sitten palattiin koululle ja ruokailun kautta loppupäivä vietettiin yhteisen ohjelman parissa.


Itse päätin valita päiväkodin, sillä viime vuonna päivä kului vanhainkodissa ja halusin vaihtelua. Torstain kova pakkanen taisi yllättää itse kenetkin, mutta onneksi oikein varustautuneena toppavaattein ja hyvällä mielellä ei ulkoilukaan -18 asteen pakkasella tuottanut ongelmia! Kylmyys ei päässyt estämään oman ryhmäni metsäretkeä, eikä pakkasta ehtinytkään miettimään, kun touhuttavaa oli niin paljon. Lisäksi oli aivan upea ilma: aurinko paistoi aamusta asti.


Ulkoilun jälkeen aikaa jäi vielä hieman puuhailla sisällä leikkien, mutta sitten tulikin aika lähteä takaisin koululle, jossa odotti yhteinen osuus Punaisen ristin vetämänä.  Siispä, kaikki kakkoset kokoontuivat auditorioon kuulemaan mikä Punainen risti oikein on ja mitä se tekee -niin täällä kotimaassa kuin ulkomaillakin.


Paljon tuli uutta asiaa Punaisen ristin toiminnasta mm. se, että punainen risti on toiminut Suomessa jo ennen itsenäistymistä. Kuulimme myös maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden tilanteesta Suomessa, vastaanottokeskuksista ja niiden toiminnoista, sekä kriisialueiden tilanteista. Kivana lisänä esittelyssä oli spr:n kaveritoiminta, joka perustuu vapaaehtoistyöhön. Toiminnan pohjana on estää nuorten syrjääntymistä ja tarjota vertaistukea samanikäisille ja samoissa tilanteissa oleville henkilöille. Nuorten kaveritoimintaan voi itsekin liittyä ryhmänvetäjäksi ja ensimmäinen tapaaminen olisi 15.11.


Tiedotustilaisuuden jälkeen Punaisen ristin työntekijät olivat järjestäneet meille rastitoimintaa kahdessa eri paikassa. Ensimmäisellä rastilla kävimme läpi hieman ensiaputaitoja ja yleisesti hätäkeskukseen ja -ilmoituksiin koskevia tietoja. Tehtävänä oli mm. järjestää eri sijainnit tarkimmasta epätarkimpaan. Läpi käytiin myös tuttu mutta tärkeä tajuttoman kylkiasentoon laittaminen.


Toisella rastilla puhuttiin hätätilanteista ulkomailla. Mitä tulisi tehdä jos joutuu kriisin keskelle ulkomailla ja mitä erilaisia hätänumeroita on olemassa. Rastilla saimme pohtia ryhmissä, mitkä ovat oikeita hätänumeroita ja erilaisia kriisitilanteita ja niiden ratkaisuja.Kaikkiaan päivä oli mukava ja uusia asioitakin tuli opittua.

Päiväkodin metsäretkeä maja, jonka lapset olivat itse rakentaneet samoin kuin samooja kepit:

Päiväkodissa lasten rakentamia avaruusaluksia.Teksti ja kuvat: Milla Lasanen


Comments