Etusivu‎ > ‎Blogi‎ > ‎

Wanhojen tansseja odotellessa

lähettänyt Hannele Vehkaoja 5.2.2017 klo 5.49

Suomi 100- varmasti upeat tanssit


Vuonna 2017 on Suomen itsenäisyyttä kestänyt 100 vuotta. Sen kunniaksi tämän vuoden vanhojen tanssit tulevat olemaan astetta mahtavammat. Ounasvaaran päivälukiolaisilla on ollut harjoituksia jo toisesta jaksosta lähtien ja loppua kohti harjoitustahti kiristyy.


Yksi tanssien opettajista on Kati Ridanpää. Hänen kertoo, että vanhojen tanssit eivät ei oikeastaan paljonkaan muuttuneet ajan saatossa. Perusidea on pysynyt samana, tunnelma on aina ollut hyvä ja innostunut eikä suosio näytä olevan laskussa.


Suomen itsenäisyyden juhlistus näkyy meidän tulevissa vanhojen tansseissa monella tapaa, Ridanpää jatkaa. Tulevissa tansseissa vaikuttaa vahvasti lappilaisuus ja vanha perinteinen suomalaisuus. Olemme saaneet Lapin sotilassoittokunnan vastaamaan säestyksestä ja myös uusia tansseja on otettu mukaan. Vanhat tanssivat kaksi kertaa, molemmilla kerroilla Lappi Areenalla. Uutta on myös tanssien lopuksi jäävä aika, jolloin vanhat ja koko yleisö voi juhlistaa Suomea.


Ridanpään mukaan tänä vuonna tanssiva ryhmä on osoittanut nopeaa oppimista ja keskittymistä silloin, noh, kun kaikki jaksavat keskittyä. Uudet tanssit ovat olleet haasteena myös opettajalle itselleen, mutta kyllä niistäkin selvitään.


Tänä vuonna vanhojen tansseihin on nähty vaivaa. Soittokunta, opettajat, opiskelijat ja koreografit ovat tehneet jokainen upean työn. Juhlavuoden teema on “yhdessä” ja tapahtuma on myös virallinen juhlavuoden tapahtuma. Ja nimenomaan yhdessä tekemistä vanhojen tanssit ovat.

DSC_0581.JPG

Nuotiotunnelman harjoittelemistaElina Kuula


Comments