URLU

    

Urheilulukio

Ounasvaaran urheilulukion tehtävänä on tarjota mahdollisuus nuorille urheilijoille opiskelun ja urheilun yhdistämiseen mahdollisimman hyvin.

Ounasvaaran urheilulukio on ainut Lapin läänissä toimiva lukio, jolla on virallinen urheilun erityistehtävä. Ounasvaaran ”urlut” ovat saavuttaneet 6 olympiamitalia, kolmisenkymmentä MM-mitalia ja yli 50 nuorten MM-mitalia, liity siis joukkoon. Urheilulukiolaiset kuuluvat Lapin urheiluakatemiaan ja saavat kaikki sen tarjoamat edut. Urheilijoiden tukipalveluihin sisältyy mm. hieronta- ja fysioterapia-, kylpylä-, lääkäri- ja testauspalveluita sekä ravintoneuvontaa ja psyykkistä valmennusta.

Urheilulukion päälajeja ovat alppihiihto, maastohiihto, jalkapallo, jääkiekko, lentopallo, mäkihyppy/yhdistetty sekä yleisurheilu. Lisäksi uinnissa toimii oma lajivalmentaja. Lajivalmennusta järjestetään vähintään kuusi tuntia viikossa kolmena aamuna ennen muita oppitunteja. Urheilulukioon voidaan ottaa myös muiden lajien urheilijoita, joille tarjotaan valmennusta koordinoidusti. Ounasvaaran urheilulukio järjestää valmennuksen yhteistyössä Lapin urheiluakatemian kanssa.

Ajallinen jousto opintojen suorittamisessa on mahdollista esim. tärkeisiin kisoihin valmentautumista ja osallistumista tai mm. kansainvälisiin leireihin osallistumista varten. Urheilulukioon voivat hakea myös jo vuoden jossakin muussa lukiossa opiskelleet.